Novi selektor Slovenije Ljubomir VranješSlovenska moška članska reprezentanca ima novega selektorja. Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na torkovi seji na to mesto potrdilo 46-letnega Šveda Ljubomira Vranješa. Nekdanji izjemno uspešen srednji zunanji igralec, danes pa trener IFK Kristianstada, je sklenil sodelovanje do leta 2024. Uroš Zorman bo njegov pomočnik.

Vranješ je na začetku trenerske poti med letoma 2010 in 2017 vodil Flensburg ter z njim v sezoni 2013/14 osvojil evropsko Ligo prvakov. V tem obdobju je bil kratek čas tudi selektor Srbije, med letoma 2017 in 2018 pa tudi selektor Madžarske in trener Veszprema. Trenutno je prvi mož stroke pri švedskemu Kristianstadu.

Slovenska reprezentanca bo priprave na januarsko evropsko prvenstvo v Avstriji, na Norveškem in Švedskem začela 26. decembra v Zrečah. Zavoljo klubskih obveznosti – isti dan Kristianstad v Helsingborgu čaka tekma švedskega prvenstva – se bo novi selektor izbrani vrsti priključil dan kasneje. Ognjeni krst na slovenski klopi bo doživel 3. januarja ob 19. uri na pripravljalni tekmi proti Severni Makedoniji v Slovenj Gradcu. Slovenija se bo dan kasneje v Trbovljah ob 17.30 pomerila še s Črno goro.

Pomočnik selektorja še naprej ostaja Uroš Zorman, ki je skupaj z direktorjem reprezentance Urošem Mohoričem v obdobju brez selektorja sestavil širši nabor 28 kandidatov za nastop na EP. Ta bo prvič v zgodovini potekal v treh državah, na njem bo nastopilo 24 reprezentanc.

Več na spletni strani Rokometne zveze Slovenije.