Uroš in Luka sta svoje teniske postavila na klin. Zdaj že legendi slovenskega rokometa Uroš Zorman in Luka Žvižej sta na Rokometni simfoniji uradno sklenila bogati športni poti.

Dolgoletna nosilca igre slovenske izbrane vrste sta se poslovila v spektakularnem slogu in v družbi svojih številnih prijateljev na igrišču ter zunaj njega. Slovenija je v preteklih letih gostila že številne imenitne rokometne dogodke, a še nikoli ni bilo na kupu toliko velikanov tega športa kot na poslovilni tekmi Žvižeja in Zormana. V Celje so prišli številni nekdanji zvezdniki, kot so Belorus Sergej Rutenka, Španec Talant Dušebajev, Hrvata Ivano Balić in Patrik Čavar, Madžar Laszlo Nagy ter številni drugi, zaigrali pa so tudi nekateri še vedno aktivni igralci.

Izid ni bil pomemben – tekma se je končala z neodločenih 38:38 –, v ospredju sta bili dobra zabava in prijateljsko druženje nekoč soigralcev ali velikih tekmecev na igrišču, v njihovih mojstrovinah, vragolijah, hudomušnosti in rokometnih dodatkih – v končnici tekme so zaigrali tudi otroci Žvižeja in Zormana – pa je v celjskem rokometnem hramu uživalo okoli 3.500 gledalcev.

Več na MMC RTVSLO.

FOTOGALERIJO lahko pogledate na FB Rokometna akademija Uroš Zorman