Zadovoljni, polni novih vtisov, sklenjenih prijateljstev in s kopico novega znanja so danes otroci zaključili 9. Poletni tabor kapetana slovenske rokometne reprezentance Uroša Zormana. V tednu dni so pod strokovnim vodstvom trenerjev Patrika Lebana, Petra Marušiča, Mladena Staniča, Tamare Zavec, Sergeje Stefanišin, Bratislava Stojemnovića ter Uroša Zormana izpopolnjevali svoje rokometno znanje ter delili izkušnje s trenerji in sovrstniki.

Na taboru smo ves čas vztrajali pri fair playju ter vzpodbujali zmagovalno miselnost. »Rad novim rodovom predajam znanje, ki sem ga pridobil v svoji karieri. Mislim, da so znanje in izkušnje neprecenljivi, zato poskušam udeležencem tabora vselej pokazati, da se nikoli ne nehamo učiti. Tudi sam se učim vsako sezono znova in vsak poletni tabor znova. Vesel sem, da me otroci poslušajo in me radi postavljajo nešteto vprašanj. Predvsem pa je lepo videti, kako radi imajo rokomet, « pravi po uspešni izvedbi 9. Poletnega tabora Uroš Zorman.

Uroš z otroci dan in noč
Uroš Zorman se je taboru tokrat pridružil dva dni kasneje, a ostale dneve preživel aktivno z 62 otroci, kolikor smo jih letos lahko sprejeli na poletni tabor. Zgodilo se je marsikaj zanimivega, kar smo dokumentirali z video vsebinami, ki jih najdete na profilu Facebook Rokometna akademija Uroš Zorman ter s fotografijami, ki so nastale izpod prstov Slavka Kolarja. Za družabne dogodke ter veliko navihanih presenečenj za Uroša z ekipo je skrbela Monika Golob. Med drugim so bili trenerji zaliti z vodo, otroci so jim zapeli in zaplesali na »Savudrija ima talent«, skupaj smo praznovali rojstni dan naše države Slovenije, na koncu pa so se udeleženci potegovali za podarjene in podpisane osebne predmete rokometašev in rokometašic, ki so poletni tabor letos obiskali (Neli Irman, Tamara Mavsar, Miha Zarabec, Mario Šoštarič, Vid Poteko, Jure Dolenec, Dean Bombač ter trenerja Uroš Bregar in Bojan Čotar).

»Na koncu štejejo le zadovoljni otroci in zlahka rečem, da so tudi letos bili. Bili so pridni, no ja, malce tudi nagajivi, a vse v mejah normale. Vreme nam je popolnoma služilo, okolje v Savudrij se je za nas še enkrat izkazalo za idealno. Čeprav imam letos res malo časa za počitnice, so me v tem tednu otroci napolnili z dodatno energijo. Hvala jim, ker nam zaupajo in to kažejo, ko se iz leta v leto vračajo na poletni tabor,«dodaja Uroš in še: »Obljubimo, da se bomo z ekipo še naprej trudili za vrhunski tabor, ki je in bo ostal nepozabno doživetje za vsakega, ki se ga udeleži..«

Od zdravih malic do sladkih radosti
Zahvala gre tudi našim podpornikom, ki na takšen ali drugačen način pomagajo rokometnemu taboru – Ljubljanskim mlekarnam, ki skrbijo za zdrave malice ter sladke trenutke s sladolemom, Viki kremi za sladkobne dneve, Telekomu in Gorenju, BTC-ju, ki je letos otrokom podaril vstopnice za kopanje v Atlantisu, kraft pivovarni Tektonik za posebna darila za goste, tajskim masažam iz Centra azijskih masaž Thai Nan v Domžalah za darila in skrb, da trenerji zdržijo cel tabor ter zavarovalnici Vzajemna.