Potem ko je osvojil evropski prestol dvakrat s Ciudadom Realom (2008, 2009) ter enkrat s Celjem Pivovarno Laško (2004), je Uroš Zorman pri 36 letih še enkrat evropski prvak. Prava poezija je bila njegova igra na zaključnem turnirju četverice v Kölnu, kjer so poljske Kielce na njegovih krilih prvič stopile na Mont Blanc. Slavje je bilo nepopisno.

Povzetek tekme po RTVSLO.SI:
Nasproti sta si stala slovenska reprezentanta Uroš Zorman in Gašper Marguč, na koncu pa je bil zadovoljnejši izkušenejši Zorman, ki je četrtič evropski prvak. Na vrhu je bil že s Celjem leta 2004 in dvakrat s Ciudad Realom.

Zorman ni streljal s 7-metrovke, medtem ko je Margučev strel v drugi seriji vratar Marin Šego ubranil. Veszprem je bil neuspešen še v četrti seriji, Kielce pa so zgrešile le svoj prvi strel sklepne “loterije”, ki so jo sicer začeli Madžari. Končni izid za prvi naslov evropskega prvaka katerega izmed poljskih klubov je postavil Španec Julen Aguinagalde.

Izenačenji pet oziroma tri sekunde pred koncem
Po rednem delu in podaljšku je bil izid 35:35. Madžarski prvaki so vodili večji del tekme, ob polčasu s 13:17, sredi drugega dela v 43. minuti pa celo že za devet zadetkov – 17:26. Pozneje je bilo 19:28, Poljaki pa so v zadnje četrt ure čudežno prišli do izenačenja. Čeprav je vratar Veszprema Mirko Alilović ubranil sedemmetrovki Karolu Bieleckemu in Manuelu Štrleku, so izenačili na 28:28 in pet sekund pred koncem rednega dela prek Krzysztofa Lijewskega še na 29:29!

V podaljšku so bile bližje zmagi Kielce, Madžari so z golom Cristiana Ugaldeja z levega krila izenačili tri sekunde pred koncem. Zorman je dosegel štiri zadetke, najpomembnejšega v 55. minuti, ko je znižal na 27:28, Marguč pa enega.

Oba kluba sta se nekoliko presenetljivo uvrstila v finale, potem ko sta bila v sobotnem polfinalu boljša od PSG-ja in Kiela.

Finale:
KIELCE – VESZPREM 39:38 (35:35; 29:29, 13:17) – po 7-metrovkah
19.250; Reichmann 9, Bielecki 7, Aguinagalde in Lijewski po 5, Zorman in Štrlek po 4, Jurecki 3, Jachlewski 2; Ilić in Ugalde po 7, Palmarsson in Nilsson po 6, Nagy 5, Lekai 3, Šlišković 2, Marguč in Ivancsik po 1.

7-metrovke:
Čupić (Alilović brani), Štrlek , Bielecki , Reichmann , Aguinagalde ; Ilić , Marguč (Šego brani), Šlišković , Terzić (Szmal brani), Palmarsson .