Tretjič bo slovenska rokometna reprezentanca zaigrala na olimpijskih igrah, za Uroša Zormana bo to drugi nastop. Žreb je določil nasprotnike. To so Poljaki, Švedi, Nemci, Brazilci in Egipčani.

Slovenija je bila pred žrebom v Riu skupaj z Dansko v drugem bobnu, kar je pomenilo, da se z njo ne more pomeriti. 12 reprezentanc je bilo razdeljenih v šest bobnov.

Predtekmovanje bo potekalo v dveh skupinah s po šestimi moštvi. V četrtfinale se bodo uvrstile po štiri ekipe iz obeh skupin. Naslov iz Londona 2012 bodo v dvorani Arena Futura od 6. do 21. avgusta branili Francozi.

V slovenskem strokovnem štabu so si pred žrebom ob kalkuliranju o morebitnem “lažjem” tekmecu v četrtfinalu v predtekmovanju raje želeli svetovne prvake Francoze, Hrvate in Katarce kot Poljake, Švede in evropske prvake Nemce. Izpolnila pa se jim je želja po tekmah z gostitelji Brazilci in afriškimi prvaki Egipčani.

Slovenija je do zdaj dvakrat igrala na olimpijskih igrah. Leta 2000 v Sydneyju je zasedla 8. mesto, štiri leta pozneje v Atenah pa 11.