Pred mano je v soboto, 11. aprila prva četrtfinalna tekma lige prvakov, ko se bom s poljskim klubom Vive Targi Kielce pomeril na vročem skopskem parketu z Vardarjem. “Za nas je sobotna tekma najpomembnejša tekma sezone. Nanjo se pripravljamo že lep čas. Bistveno je, da na prvem obračunu odigramo kakovostno, da Vardarju ne dovolimo, da se razigra, njihovemu vratarju Šterbiku pa, da se ne razbrani. Zato moramo biti v odlični strelski formi.”

“Ni pomembno, kako smo igrali do zdaj, sezona se za nas pravzaprav šele začenja. Tako v Evropi kot na domačem parketu. Šteje zgolj dvakrat 60 minut v četrtfinalu. Mislim, da smo boljši od Vardarja, kar pa moramo dokazati na parketu. Ne šteje nič drugega kot zmaga tako v Skopju, kot na povratnem obračunu pri nas na Poljskem.”

“Sam se počutim odlično, moram potrkati na les, saj trenutno nimam nikakršnih zdravstvenih težav. Veselim se snidenja z nekdanjimi soigralci, saj smo z mnogimi prijatelji. Vem, da nas v dvorani čaka peklensko vzdušje, na kar sem sam, pa tudi soigralci navajeni. Ne more nas presenetiti ali ziritirat.”

“Naš cilj je jasen: zaključni turnir lige prvakov. V karieri sem odigral že veliko takšnih in drugačnih tekem, četrtfinalnih, polfinalnih obračunov, finalov. A vsaka tekma je nekaj posebnega, še vedno si želim zmagovati kot pred dvajsetimi leti.”

“Zdaj je čas zgolj za razmišljanje o teh dveh tekmah lige prvakov. O reprezentanci nekoliko kasneje, tudi o poletnem taboru, ki ga letos vnovič organiziramo v Savudriji. Seveda se ga zelo veselim. Radoživost otrok, željnih znanja in druženja, tedna dni s sodelavci, ki predano pripravljajo rokometni tabor. Vrhunec vsakega leta, nedvomno.”

Ob tem naj vas povabim, da nas obiščete na poletnem taboru, ki bo med 20. in 26. junijem v Savudriji.