Uroš reprezentanca 2010  Za nastop na evropskem prvenstvu leta 2014 na Danskem se bomo morali prebiti preko Islandije in Belorusije ter verjetno Romunije. Te nasprotnike nam je namenil žreb na Danskem. Ne bo nam lahko.

Žreb v Köbenhavnu je določil, da bomo igrali v skupini 6, v kateri sta še Islandija in Belorusija, četrta tekmica pa bo znana po koncu predkvalifikacijskega turnirja skupine C (Romunija, Izrael, Belgija ali Irska), ki bo od 8. do 10. junija.

Kvalifikacije se bodo začele 31. oktobra 2012, končale pa 16. junija 2013. Na evropsko prvenstvo, ki bo med12. in 26. januarjem leta 2014 v Aalborgu, Aarhusu, Köbenhavnu, Herningu in Odenseju, se bodo uvrstilepo dve najboljši reprezentanci iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca iz teh kvalifikacij.

“Nič lahkega nas ne čaka. Islandija je Islandija, velesila. Belorusija se počasi vrača. Sploh, ker spet igra prijatelj Sergej. Pa najbrž Romunija. Jasno je, da gremo po vstopnico za Dansko! Nič drugega ne pride v poštev!”