V športnem društvu Uroš Zorman vsako leto razveselimo približno 100 otrok na poletnem taboru, kjer skrbimo za zdrav način življenja, športno aktivnost in zabavo. Vsak otroški nasmeh, vsaka pohvala in lepa beseda nas vse v ŠD Uroš Zorman osrečita. Prav zato smo se odločili, da v teh težkih, kriznih časih poskušamo osrečiti vsaj nekaj družin in otrok.

Naše dobrodelne akcije prepoznavne pod imenom “Uroševe vesele žoge” bodo postale tradicionalne v sodelovanju z Belim obročem Slovenije, ki že leta pomaga otrokom in družinam. Družbena odgovornost je po našem mnenju pomembna, skrb za sočloveka, altruizem in pomoč pa vrednote, ki bi jih moral vsak človek nositi v sebi. S prvo akcijo, ki ji bodo sledile še mnoge, želimo predvsem otrokom pokazati vzor za delovanje v vsakodnevnem življenju.

S pomočjo zvestih sponzorjev ŠD Uroš Zorman – Mercatorja, Ete Kamnik in Ljubljanskih mlekarn – bomo pomoči potrebnim družinam pod okriljem Društva Beli obroč, ki ga vodi Vlasta Nussdorfer, podarili božično-novoletne pakete z nujnimi življenjskimi potrebščinami, hrano in sladkimi radostmi za lepše praznike in vstop v leto 2012.

O Belem obroču

Vsako leto na tisoče ljudi neposredno ali posredno postane žrtev kaznivega dejanja, kar pomeni, da izgubijo sorodnika, so sami poškodovani, pretepeni, okradeni, oropani, spolno zlorabljeni, žrtve družinskega nasilja… Že jutri se to lahko zgodi tudi nekomu, ki ga poznamo ali nam je blizu. Beli obroč poskuša na številne načine pomagati žrtvam.